Tumma Mannasuurimo

Mannapuuro

1 l maitoa tai vettä
1,5-2 dl mannasuurimoita
hyppysellinen suolaa

Lämmitä neste kiehuvaksi ja lisää mannasuurimot sekoittaen. Sammuta liesi ja jätä puuro hautumaan n. 20 minuutiksi kansi päällä. Haudutuksen aikana hämmennettävä. Lisää lopuksi suola.

Kuohkea unelmapuuro

1 l vettä
1-3 dl hedelmiä tai marjoja
1,5 dl mannasuurimoita
hyppysellinen suolaa

Valmista marjoista esim. vadelma, puolukka, karviainen tai hedelmistä liemi kiehauttamalla ne vedessä. Siivilöi liemi ja hiero lusikalla loput marja-tai hedelmälihat siivilästä liemen joukkoon. Kiehauta liemi ja lisää sokeri sekä suurimot ja keitä unelmallisesti hiljalleen liedellä n. 10 min. Lisää suola. Jäähdytä Unelmapuuro ja vispaa sen jälkeen kuohkeaksi niin unelmasi toteutuu.

Trooppinen mannapuuro

1 prk (400g) kookosmaitoa
0,5 dl mannasuurimoita
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
Tarjoiluun: Haluamiasi hedelmiä tai marjoja

Kuumenna kookosmaito kattilassa kiehuvaksi, sammuta virta ja sekoita mannasuurimot joukkoon ja anna hautua 15 min jälkilämmöllä kannen alla. Lisää suola. Tarjoa puuro marjojen tai hedelmien kera. Voit jäähtyneestä puurosta tehdä myös vispipuuron. Kaneli ja vaniljasokeri sopivat puuroon erinomaisesti.

Punajuurilaatikko

1 kg raastettua ja tuoretta punajuurta
3 kpl kananmunaa
7 dl maitoa
2 dl mannasuurimoita
1 tl suolaa
1 tl sokeria

 

Sekoita ainekset keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Vastaavan laatikon voit myös tehdä porkkanaraasteesta. Huomioi, jos juurekset ovat kovin mehukkaita, vähennä hieman nesteen määrää.